Arrangemang

Det finns arrangemang näst intill varje dag inom scouterna många stora andra små men här är några som vi vill rekommenderar att åka på under Utmanartiden

Explorer belt

En vandring i ett annat europeiskt land. Där man vandrar under 10 dagar i par om 2, för att ta sig till en gemensam samlings punkt.

efter vandringen så åker man runt i landet och har trevligt med andra scouter.

Läs mer om Explorer belt

Blå hajk

Blå Hajken är ett äventyr i den svenska vildmarken för utmanarscouter, roverscouter och ledare. Under dessa vandringshajker får du uppleva gemenskap, friluftsliv och spänning.

Under tio eller tolv dagar får du chans att leva i nuet och lära känna spännande människor från hela Sverige i härlig friluftsmiljö långt bort från vardagen.

Det finns två Blå hajker Forsfararna och Jägarna. Forsfararna är i Värmlands skogar och myrar och Jägarna är i Jämtlands Fjäll och vyer.

Läs mer om Blå hajk

Gröna spåret

Gröna Spåret är idag en unik vandringshajk fylld med härliga upplevelser och inspiration. Upplägget gör att du snabbt hittar gemenskap i din patrull.

Läs mer om Gröna spåret

Biscaya

Utmanarscouter kan också mönstra på Scouternas segelbåt Biscaya och får då uppleva en veckas lägerliv på sjön tillsammans med erfarna skeppare som stöttar dem med lång erfarenhet av segling och leder dem som sätter sin fot på en segelbåt för första gången.

Läs mer om Biscaya

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

theSwedishScout 22 september, 2019